Jäähyväiset Rukongossa

Olemme asuneet täällä Keniassa pääasiassa kahdessa paikassa, Atemossa ja Rukongossa. Viime päivien aikana olemme olleet Rukongossa järjestämässä viimeiset asiat ja hyvästelemässä ihmiset. Olo on samaan aikaan haikea ja helpottunut. Vaikka välillä on ollut raskaita päiviä, niin ehdottomasti täällä on ollut myös mahtavia päiviä.

Rukongossa ja Atemossa on omat erityispiirteensä. Rukongon ominaispiirre on ehdottomasti ollut ihmisläheisyys. Se on samaan aikaan ihanaa ja myös raskasta. Eilen, viimeisenä päivänä, ovellamme kävi reilu kymmen ihmistä erikseen. Joku tuli vain hyvästelemään, joku pyytämään laastaria, kolmas pyytämään apua koulumaksuissa, seuraava pyysi peltikattoa, ja eräs uutta lukkoa. ja niin edespäin… On mukava kohdata ihmisiä, mutta välillä tekee mieli laittaa kioski kiinni. Tarpeita riittää loputtomiin ja Rukongossa ne tarpeet kävelevät ovelle. :)

Viimeisestä päivästä Rukongossa jäi hymy huulille. Olemme tustuneet moneen hellyyttävään, lämpimään ja aitoon ihmiseen!

Kenian seikkailu jatkuu vielä pari viikkoa Atemossa, Kisumussa ja Nairobissa. Tavaroiden pakkaaminen Rukongossa ja hyvästelyien alkaminen sai kuitenkin aikaan tunteen, että kotimatka on jo alkanut.

Odotamme innoissamme Suomeen paluuta, valoisia öitä, perheitä ja ystäviä jnejne <3

Nähdään pian!